Casa Covert, design modern si eficienta energetica!

Casa Covert, design modern si eficienta energetica!

Covert HouseEchipa londoneza de arhitecti, DSDHA a finalizat lucrul la un proiect de casa pasiva in Clapham Old Town care reuseste sa intruneasca o serie de tehnologii si strategii durabile menite sa ii reduca semnificativ consumul de energie.

Casa Covert este o compozitie de volume semi-ingropate, finisate cu sticla, oglinzi si beton aparent, un exemplu de arhitectura contemporana care are grija in acelasi timp de mediul inconjurator si de bugetul familiei. Volumele sunt pe jumatate ascunse in pamant oferindu-le membrilor familiei acea intimitate si liniste mult dorita. Solutia abordata a rezultat in urma analizarii cerintelor beneficiarului si a conditionarilor impuse de prezenta a 23 de proprietati vecine precum si de regulamentul local de urbanism.

Privita de la nivelul strazi, casa Covert nu este o prezenta deranjanta, pastrand inaltimea cladirilor invecinate. Datorita suprafetelor vitrate generoase si a celor catorva luminatoare, interioarele sunt scaldate in lumina naturala. „Provocarea de a proiecta o cladire intr-o zona protejata tine in special de modul in care poti sa construiesti ceva nou si in acelasi timp sa nu influentezi negativ vecinatatile” declara arhitectul Saunt. Acesta considera ca este important sa intelegi terenul si amplasamentul din punctul de vedere al comisiei de monumente si abia dupa aceea vei avea la dispozitie argumentele cu care sa sustii interventia moderna pe care doresti sa o faci, gasind astfel un limbaj arhitectural care sa aduca valoare sitului existent.

Nivelul suprateran a fost amenajat pe un plan liber, care adaposteste zona de living, locul de luat masa si bucataria. Acestea se deschid catre o terasa la nivelul gradinii cu vedere spre cea de dedesubt, din curtea de lumina. Pentru a nu lasa impresia ca nivelul subteran este in vreun fel inferior din punct de vedere al spatiilor, arhitectii au incercat ca prin finisaje, vitraje si curtile de lumina sa obtina camere luminoase si aerisite.

O gama restransa de materiale a fost folosita pentru a decora interioarele, evitandu-se astfel situatia de atmosfera incarcata cu multe detalii si texturi. De exemplu, in bucatarie s-a mizat pe mobilierul alb si blaturile din beton aparent lustruit in vreme ce zona de zi se remarca prin elemente de mobilier din lemn masiv cu textile in nuante de gri si rosu.

Sistemul de colectare a apelor pluviale, panourile solare si sistemul de recuperare al cladurii sunt doar cateva dintre elementele care ofera casei performantele energetice si eficienta cu care se lauda. Datorita plusului de izolare termica oferit de pamant, temperaturile interioare sunt relativ constante, usor de mentinut la nivelul optim de confort cu un consum minim de energie. Inserarea unei curti de mici dimensiuni in fata volumului subteran permite interioarelor sa beneficieze de un plus de lumina naturala.

Sursa: http://www.spatiulconstruit.ro/…/casa-covert-design-modern-…

Pentru Certificate De Performanta Energetica va stau la dispozitie la numarul de telefon 0722.651.286 sau #www.EnergeticoAudit.ro

Disponibil in judetul Bihor, Satu Mare!

Covert House - 1

Covert House - 2

Covert House - 3

Covert House - 4

Covert House - 5

Covert House - 6

Covert House - 7

Covert House - 8

Covert House - 9

Certificate de Performanta Energetica pentru Orice Imobil!

www.EnergeticoAudit.ro sau 0722.651.286

Lyoness

lyoness-official-loyalty-partner-blue-web

Daca vindeti, inchiriati sau intabulati un imobil aveti nevoie de Certificat de Performanta Energetica a Cladirii.

Va stam la dispozitie cu un discount generos prin Lyoness de 4% si 4 SP!

Disponibil in judetul Bihor!

Certificate Energetice pt. Orice Imobil!

Pentru orice tranzactie de vanzare/cumparare, inchirirere sau inscriere in CF aveti nevoie de Certificat Energetic pt. Cladiri.

Pentru cei interesati sa renoveze eficient un imobil va stam la dispozitie cu Audit Energetic.

Oferim solutii de reabilitare pentru orice tip de imobil.

Proiecte complete de reabilitare termica a cladirilor existente.

Asiguram servicii de proiectare pentru toate tipurile de instalatii pentru constructii.

Oferim servicii complete de relevare, pentru toate tipurile de spatii/constructii, orice regim de inaltime si pentru orice grad de complexitate.

Va stam la dispozitie in judetele Bihor si Satu Mare.

Nu ezitati sa ne contactati telefonic 0722.651.286 (Bogdan) sau pe e-mail contac@energeticoaudit.ro!0-1

Casa construita cu piese LEGO din beton!

Certificat Energetic

Casa construita cu piese LEGO din beton!

Arhitectii Jose Maria Saez si David Barragan au proiectat aceasta casa prefabricata, folosind 900 de blocuri din beton asemenea unor piese de LEGO. Caramizile lungi de 100 de centimetri au fost suprapuse pentru a crea pereti, rafturi, scari, jardiniere si gardul gradinii. Au fost create microclimate ce regleaza nivelul umiditatii si temperaturile interioare, fie prin pastrarea golurilor dintre “piese”, fie prin umplerea acestora.
Vezi mai mult

certificat energetic

Casa ecologica izolata termic cu lana de oaie

Casa ecologica izolata termic cu lana de oaie!

Casa ecologica Three Glens este o casa cu cinci dormitoare din sud-vestul Scotiei ce etaleaza solutii sustenabile generate de resurse locale, cu un design aflat in armonie cu peisajul natural inconjurator. Arhitectii Mark Waghorn Architects au colaborat indeaproape cu clientul pentru a putea profita de resursele si materialele locale. Izolata termic cu lana de oaie de la ferma proprie si echipata cu o turbina de vant …. afla mai multe

certificate energetice

Casa copac

„Casa copac” este o creatie a arhitectului Ian McChesney si impresioneaza prin volumele finisate in foi de sticla neagra ce mascheaza casa in vegetatia copacilor.

Amplasata in zona de sud-est a Londrei, constructia are un design modern, ce contrasteaza fara a fi deranjant, cu cladirile in stil Victorian din imprejurimi.

Datorita zonei, terenul era afectat de o serie de restrictii menite sa conserve specificul local. „Avand in vedere varietatea formelor am luat decizia sa nu …. afla mai multe